A-SLUPAR

Senaste uppdatering 2015 11 05


DEN STÖRSTA ANSAMMLINGEN MED
A-SLUPAR PÅ VÄLDIGT MÅNGA ÅR


LÖRDAGEN DEN 11 JULI 2015

TRÄFFADES VI PÅ VAXHOLMS FÄSTNING
FÖR UMGÄNGE OCH ATT KOLLA VARANDRAS BÅTAR

ÄR DET DETTA SOM KALLAS ATT BARIKADERA EN FÄSTNING?

DSC_0173
DSC_0137

Dessa båtar med besättning kom till våran träff. Nedifrån till vänster MOSES, FÄRDIG, ORÄDD, TUMMLAREN; ÖRNEN,UGGLAN och bild 2 SLUG som kom på visit på eftermiddagen.
MUNTERS skeppare Matias tog bilen till Vaxholm och sov över i Örnens akterhytt. (Det tar ju ganska lång tid att ta sig från Forsvik till Vaxholm och tillbaka via Göta kanal) så jag förstår bilen.

Det var en person som hade en del synpunkter att vi fylde ut så mycket i hamnen alla pekade på mig och sa att jag var den som var annsvarig för träffen.
Jag strök henne medhårs lite grann och så flyttade vi en båt så var hon lite lugnare.Vi var totalt 14 personer som njöt av det fina vädret, den goda maten på fästningens resturang och famförallt det härliga sällskapet som villigt delade med sig av sina A-Slups eskapader.
Alla knallade vi runt på varandras flytetyg och ”inspekterade föråden och provsmakade lite Gott Gott!

DSC_0121
ORÄDD FÄRDIG och MOSES
DSC_0122
Nymålad Villig
DSC_0144
DSC_0147
A-Slupsskeppare med Besättning Efter fördrink på Ugglans fördäck så åt vi en mycket god 3 rätters middag i resturangens valv.


DSC_0209
Kvällen avnjöts på skiftade fördäck och nästan hela tiden med något gott att dricka i ena handen.
DSC_0227
DSC_0236
DSC_0259
DSC_0095

Dagen efter kramade vi om varandra och krånglade ut båtarna från fästningens trånga basäng och for mot hemmahamn. Tre av oss ORÄDD, ÖRNEN och UGGLAN gick i samlat gäng till Mariehamn och efter lite Åland så for vi hemmåt via Grisslehamn , Väddö kanal, Nortäje osv. Semester altså.

Bilderna från festen på Vaxholm tagna av Anna på Örnen Tack Anna
Sussi på M/S UGGLAN
För information kontakta mig

Sussi Karlsson
pannasussi@hotmail.com


A-sluparna byggdes som inspektionsbåtar för kustbefästningarna längs Sveriges kuster. De är byggda på olika varv och i lite olika versioner från 30- och 40-talet, i alla former från före andra världskriget till vad dom är idag.

Detta är en sammanställning av bilder och information jag tagit själv eller fått tag på genom Internet och kontakter.Känner du som läser detta till någonting om vart dom saknade A-sluparna tagit vägen eller om du kan hjälpa till med kompletterande uppgifter om A-sluparna som du kan dela med dig, så dra dig inte för att kontakta mig.

Jag vill på denna sida tacka alla som bidragit med information, historier och bilder på A-sluparna. Utan er medverkan skulle denna sammanställning vara väldigt torftig.

Sussi Karlsson
pannasussi@hotmail.com